Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@05:14:50 GMT

وزارت نفت با شعار جوان‌گرایی و عمل به پیر استخدامی!

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۱۷۷۱

وزارت نفت با شعار جوان‌گرایی و عمل به پیر استخدامی!

وزیر نفت در شرایطی از لزوم زیر ۴۰ سال بودن مدیران ارشد نفتی می‌گوید که نگاهی به مدیران فعلی این وزارتخانه نشان می‌دهد، اغلب مدیران و معاونان وی بازنشسته هستند، به‌طوری‌که وزارت نفت را باید پیرترین وزارتخانه کشور نامید. ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، وزیر نفت از همان ابتدای ورود دوباره به وزارت نفت در سال 92 بارها از لزوم جوان‌گرایی در مدیریت ارشد صنعت نفت گفت، اما در عمل پیرگرایی را در نفت دنبال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همان ابتدای دولت یازدهم وزیر نفت طی مصوبه‌ای که از دولت دریافت کرد، تعدادی از مدیران بازنشسته را دوباره به نفت برگرداند که شگفت‌انگیز بود. از همان ابتدای دولت یازدهم بازنشستگان، نفت را تسخیر کردند و زنگنه با اعتماد به آنها گفت بیش از چابکی به تجربه نیازمندیم.  قرار بود ورود بازنشستگان موقت باشد، اما دیری نپایید که «موقت» به «دائم» تغییر شکل داد، به‌طوری‌که بیشتر معاونان وی بازنشسته هستند. از میان معاونان زنگنه، تنها دو معاون بازنشسته نیستند. علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت اولین بازنشسته‌ای است که همچنان در مصدر مدیریت مشغول است، حمیدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هم بازنشسته بعدی است که به جمع این دو نفر رکن‌الدین جوادی، معاون هیدروکربوری وزارت نفت را هم باید افزود. 

کریم سلحشور، معاون منابع انسانی؛ رضا نوروززاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی؛ امیرحسین زمانی‌نیا، معاون بین‌الملل وزارت نفت؛ حبیب‌الله بیطرف، معاون پژوهش و محمد مهدی رحمتی، معاون برنامه‌ریزی هم دیگر معاونانی هستند که بازنشسته‌اند هستند و فقط مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش و معاونت پارلمانی این وزارتخانه بازنشسته‌اند که البته شجاع‌الدین بازرگانی، معاون پارلمانی در آستانه بازنشستگی قرار دارد. 

  

قانون جدید بازنشستگی

 

در مجلس پیشین بود که طرح منع به‌کارگیری از بازنشستگان در دولت به تصویب رسید و پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان میان بهارستان و شورای نگهبان سرانجام به تصویب رسید، ولی این مصوبه دارای یک اشکال اساسی بود و اختلاف در تفسیر آن مشکل‌ساز شد. بر‌اساس یکی از بندهای این قانون افرادی که در سمت‌های سیاسی مانند نمایندگی مجلس، وزیر، معاون وزیر، استاندار و... قرار داشتند، از این قانون مستثنی بودند، اما در نفت طور دیگری تفسیر شد، گفتند اگر افرادی دارای این سوابق باشند از این قانون مستثنی هستند که همین اختلاف در نهایت موجب شد استفساریه‌ای در مجلس مطرح شود که در نهایت نمایندگان به تفسیر نخست رأی دادند. یعنی ملاک حال افراد است و نه گذشته آنها.  بر‌اساس این استفساریه کسانی که در سمت‌های مورد اشاره قرار می‌گیرند، این قانون شامل حال آنها نمی‌شود و می‌توانند به کار مشغول باشند. حالا که قانون روشن و شفاف شده بود، انتظار می‌رفت بازنشستگان دیگر راهی منازل خود شوند و مدیران جوانی بیایند که وزیر نفت همواره از لزوم ورود آنها می‌گفت و می‌گوید. 

با این وجود راه‌های دور زدن قانون انتخاب شد؛ بیژن عالیپور، مدیرعامل فعلی مناطق نفت‌خیز جنوب که سال 93 از سوی زنگنه به کار فراخوانده شد تا به امروز مدیرعامل بزرگ‌ترین شرکت تولید‌کننده نفت ایران بوده است. وی طبق این قانون بازنشسته است و حق مدیریت ندارد، اما وزیر نفت به دولت رفت و این مجوز را دریافت کرد که سمت مدیرعامل مناطق نفت‌خیز جنوب در حد معاونت وزیر است، دولت هم تأیید کرد تا عالیپور بماند. 

زنگنه چندی بعد باز هم به دولت رفت و تقاضا داد اعضای هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران هم رده مقامات سیاسی قرار بگیرد که با موافقت جهانگیری و ابلاغ آن، اعضای بازنشسته شرکت ملی نفت که دارای سمت‌های کلیدی هم در نفت هستند، از این قانون مستثنی شوند. 

برخی دیگر از مدیران نفت هم که بازنشسته بودند با ردیف کردن مدارک ایثارگری، خود را از این قانون خارج کردند تا همه راه‌های دور زدن قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مورد‌استفاده قرار بگیرد. از همه جالب‌تر تداوم حضور بازنشستگانی است که نتوانستند از این راه‌ها استفاده کنند، ولی در کمال آرامش و برخلاف قانون به کار مشغول هستند؛ یکی از آنها سید‌مجید هدایت‌زاده، مدیرعامل شرکت نیکو است که با 70سال سن صندلی مدیریت را در لوزان سوئیس رها نمی‌کند و وزیر نفت هم او را در کنار خود می‌نشاند. 

اینکه وزیر نفت مدام از جوان‌گرایی می‌گوید و در مقابل «پیران» و بازنشستگان را با هر ابزاری بر مسند کار نگه می‌دارد، در نوع خود جالب است؛ البته از آن جالب‌تر احکام جدیدی است که برای بازنشستگان صادر می‌شود. زنگنه می‌گوید امیدوار است سن مدیران ارشد نفت به 40 سال برسد، ولی برای نخستین‌بار در صنعت نفت، بدنه اصلی مدیریت نفت را بازنشستگان تشکیل می‌دهند، ولی در مقابل از جوان‌گرایی صحبت می‌شود. 

منبع: جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۱۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۲۵ هزار نیروی جدید در دور دوم استخدامی‌ها که به زودی اعلام خواهد شد، جذب این وزارت می‌شوند.

بهرام بنده یزدانی روز شنبه در آیین آغاز کار ساخت مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیای شهرستان شیروان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: متاسفانه در دوره های پیش سهمیه مناسبی برای استخدامی نیروهای بهداشت و درمان در نظر گرفته نشد و این بخش با مشکل مواجه بود.

وی افزود: رایزنی‌ها برای استخدام جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است تا سهمیه مناسبی برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی باشد.

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بیان کرد: مسیر قانونی تبدیل وضعیت ایثارگران، ۹۰۰ نفر در سال گذشته را شامل شد و این خود کمک بزرگی به امنیت شغلی کارکنان و وضعیت کیفی شاخص های استخدامی منابع انسانی کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی های لازم برای استفاده از این ظرفیت جدید استخدامی که به زودی اعلام رسمی می شود در مدیریت منابع انسانی وزارتخانه در حال انجام است.

بنده یزدانی در ادامه اضافه کرد: هزینه های کلانی در بحث خرید تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم انجام شده که اختصاص هفت میلیون و ۳۰۰ هزار یورو تجهیزات به خراسان شمالی از این موارد است.

وی افزود: اعتبارهای بیشتری برای بخش درمان خراسان شمالی در دور سوم سفرهای مسئولان وزارتخانه به این استان اختصاص می‌یابد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چالش‌های قانونی جدید شهردار قم برای ادامه حضور در مدیریت شهری
  • جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!
  • معاون وزیر امور خارجه: بریکس در چندجانبه‌گرایی دارای ابتکار عمل است
  • باقری: بریکس در چندجانبه‌گرایی دارای ابتکار عمل است